Theorie in drie dimensies
Theorie in drie dimensies

Hoe werkt het?

Camper- / C1-theorie

Demo

Bij het aanmelden op deze site ontvang je automatisch een demo waarmee je de C1-theorie een korte periode kunt inkijken. Je kunt dan alvast proeven aan de lesstof en de opbouw van de theorie. Ben je na de demo klaar voor de cursus? Klik dan bij het dashboard op de link Koppel C1, lichte vrachtauto. 

Na het activeren van de cursus, heb je vier maanden de tijd om deze te voltooien.

C1-theorie
Het is inmiddels in alle landen van de Europese Unie, zo ook in Nederland, mogelijk om het C1-rijbewijs te halen, waarmee je een lichte vrachtwagen mag besturen met een maximummassa tot 7.500 kilogram. En dus ook een zware camper (> 3.500 kg). Om het C1 rijbewijs te behalen, dien je zowel de theorie als praktijk met succes af te ronden. Voor de theorie moet je uiteindelijk twee theorie-examens doen (RV1 Light 'Verkeer en Techniek en R2C' Goederenadministratie). Je zult niet alle theorie in de praktijk nodig hebben, maar in Nederland is de invulling van de theorie voor het C1 rijbewijs voor campers vrijwel gelijk aan de theorie voor het reguliere C rijbewijs (vrachtwagen rijbewijs). De theorie is dus heel uitgebreid, des te belangrijker om goed te oefenen.

De online leeromgeving: optimaal aangepast aan theorie-examen CBR
De theorie is opgebouwd uit verschillende onderwerpen en hoofdstukken. Je kunt een onderdeel bestuderen aan de hand van de geboden tekst en foto's. Je voortgang wordt bijgehouden, zodat je weet waar je bent gebleven. Klik steeds op de button 'bekijk' om het betreffende hoofdstuk te bekijken, met de buttons 'vorige' en 'volgende' ga je vervolgens door de stof van het hoofdstuk heen.

De oefenexamens bestaan - net als het echte theorie-examen - uit 40 meerkeuzevragen. De gemaakte examens zijn na te kijken, inclusief het gegeven antwoord en de motivatie op de vraag. Je kunt dus precies zien wat je fout hebt gedaan, en waarom dat fout is. Een betere manier om voor je theorie-examen te oefenen is er niet.

Wil je meer weten over de achtergrond van het C1-rijbewijs? Ga naar www.nkc.nl/c1-rijbewijs voor een uitgebreide achtergrond van het hoe en waarom van het C1-rijbewijs.

Inloggen

Wachtwoord vergeten